Call of Duty Challengers: график и награден фонд

Call of Duty League анонсираха графика и наградния фонд за Call of Duty Challengers за целия предстоящ сезон. Наградният фонд ще накара феновете на Call of Duty да повдигнат вежда, с невижданите за заглавието досега над $1 милион. В сравнение, миналогодишната аматьорска лига за Black Ops 4 представи награден фонд от $75 000.

Според анонса в Twitter страницата на Call of Duty League, сезонът ще бъде разделен на три големи турнира заедно с множество по-малки турнири с награден фонд около $2000, които ще се провеждат онлайн почти всяка събота.

Старта на сезона в Минесота представи първите $250 000 награден фонд, заедно с 25 000 еднакво ценни CDL точки. Над 165 отбора присъстваха на събитието, но Team Singularity от Обединеното кралство зае първо място. През лятото ще се проведе следващото по-голямо Call of Duty Challengers събитие със същия награден фонд от $250 000 и 25 000 CDL точки. Най-високият награден фонд ще бъде наличен на последното Challengers събитие за сезона, т.нар. шампионски уикенд. Десетки аматьорски отбори ще се борят за впечатляващите $500 000 и 50 000 CDL точки.

Най-добрите CDL Challengers отбори ще имат възможност да играят на главната сцена пред публика. Това има за цел да покаже, че новодошлата лига няма търпение да подкрепи аматьорските отбори и да предостави на играчите възможности, които не са срещали досега.