Второто издание на ежегодния Fortnite Australian Open се проведе на 2 февруари в Мелбърн, Австралия. Събитието събра играчи от цял свят, но в крайна сметка първото място грабна “Breso“, представител на Океания. Той ще вземе у дома $100 000 AUD. В допълнение, “Breso” се превърна и в първият играч с контролер, спечелил голямо LAN събитие. Победа, която отново раздвижи дебата „контролер срещу мишка и клавиатура“.

В крайното класиране на Fortnite Australian Open има представители от Океания, Азия, Северна Америка и Европа, макар повечето състезатели в турнира да са Океания. Въз основа на процента играчи от региона, не е изненада, че двама от победителите са от OCE.

От ляво надясно: “Looter”, “Breso”, ” Symetrical”

Looter“, който доминира на OCE Solo Cash Cup, завърши на второ място, осигурявайки си $40 000 AUD.

Трети е северноамериканският играч Reza “Symetrical” Ebrahimi Manie. Той е ветеран в сцената на Fortnite и продължава да жъне успех; в Chapter 2: Сезон 1 е сред най-добрите соло играчи в своя регион. Третото място на Fortnite Australian Open 2020 му спечели $25 000 AUD.

Emil “nyhrox” Bergquist Pedersen, победител в World Cup Duo, излезе на четвърто място, макар да бе фаворит на мнозина за първото.

За момента няма информация за предстоящи големи турнири, организирани от Fortnite. Очаква се Epic Games да анонсират следващите си стъпки около началото на новия сезон на 20 февруари.

За сметка на това, DreamHack организират свой Fortnite LAN турнир, който ще се състои на 21 февруари в Анахайм, Калифорния с награден фонд $250 000 щатски долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published.