Astralis разбиха North във втория си мач от DreamHack Masters

Astralis спечелиха категорично втората си среща от турнира DreamHack Masters Spring – Europe. North, които изпитват сериозни затруднения без звездата си Markus “Kjaerbye” Kjærbye, който е болен, не успяха да се противопостави на отбор номер 1 в света в момента.

На Vertigo новото попълнение на Astralis Jakob “JUGi” Hansen показа добра игра още от началото на срещата и бе в основата на силния старт на тима си и победата с 16:4. JUGi зае титулярното място на Lukas “gla1ve” Rossander, след като капитанът на тима обяви преди дни, че спира да се съзтезава за поне три месеца, тъй като не успява да се справи с напрежението и бърнаута. Решението на gla1ve, който е под номер 8 за 2019 година в класацията за най-добрите играчи в света, е взето съвместно с докторът на отбора и спортния директор Kasper Hvidt.

На втората карта Inferno играта на отборите не беше по-различна от първата и Astralis дръпнаха бързо в резултата като Т, а размяната на страните дойде при 10:5. North нямаха сили за обрат и мачът приключи при 16:8 за Astralis. С тази победата те събират 6 точки в група А и са едноличен лидер. Следващия двубой за тях е срещу G2. North ще се изправят пък срещу Heroic, които записаха две загуби до момента.

Европейското издание на турнира е с награден фонд в размер на $ 160 000 и се провежда между 19-ти май и 14-ти юни. В него взима участие и българинът Валентин “poizon” Василев с неговия отбор Complexity. Те стартират с мач от група Б срещу mousesports този петък. В тяхната група са още отборите на BIG и MAD Lions.