Aster разбиха отбора на Nikobaby във финала на StarLadder

Отборът на Nikobaby беше разбит от Team Aster в големия финал на StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor. Китайците бяха едни от фаворитите за спечелването на надпреварата, но представянето им срещу Alliance беше над очакванията на всички. Победата с 3:1 не отговаря на тоталната доминация на Aster и само моментно разколебание в редиците им дадоха точка на отбора на българина.

Азиатският отбор беше събран преди сезона, като привлечените играчи бяха най-добрите свободни агенти по това време. При участието им на първия Major за сезона силите им стигнаха само за класиране в долната половина на таблицата. Привличането на Yao “QQQ” Yi като треньор в края на февруари явно е дало своя положителен ефект. Опитният специалист е водил преди това тимове като LGD Gaming и Vici Gaming.

С победата си Aster заработиха $ 72 000 от наградния фонд и билет за ESL One Los Angeles Major, който започва на 15 март. Те ще опитат да повторят представянето и победите на Invictus Gaming по време на Minor-a и MDL Chengdu Major, който спечелиха с агресивна игра, въпреки че никой не ги слагаше тогава в сметките като фаворити за челните места.

За Alliance останаха 120 DPC точки и $ 60 000 от наградния фонд. Въпреки второто място отборът и Nikobaby оставиха много добри впечатления по време на целия турнир. Следващата цел за тях ще бъде класиране за EPICENTER Major, който започва в началото на месец май и ще раздаде $ 1 000 000 на участниците в него.