Amazon University Esports стартира партньорство с GGTech и The NUEL

Търговският гигант Amazon анонсира началото на партньорството си с GGTech Entertainment и британската университетска esports организация The NUEL. В резултат на това партньорство над 200 университета в Обединеното кралство, Италия и Испания се очаква да участват в старта на Amazon University Esports. През първия сезон на Amazon University Esports студентите ще се съревновават в три направления: League of Legends, Teamfight Tactics и мобилната игра Clash Royale.

Отборите победители ще се класират за международни турнири, което ще предостави уникални възможности за участващите студенти. Освен това, като част от партньоството Amazon University Esports ще спонсорира турнирите по CS:GO и Rainbow Six Siege на The NUEL.

Началото на инициативата значително ще увеличи броя студенти, ангажирани с електронните спортове. Появата на Amazon University Esports също така служи да покаже, че конгломерати като Amazon подкрепят това повече млади хора да търсят кариера в игрите. Това партньорство ще се интегрира и с Twitch Student Program, който също участва в университетската еспорт сцена.

Основателят и управляващ директор на The NUEL Josh Williams коментира новосформираното партньорство:

„Ние сме невероятно развълнувани от работата с GGTech и Amazon за разрастване на студентската еспорт общност в цяла Европа”, споделя Williams. “Работейки заедно, ние разполагаме с мащаба и ресурсите, за да осигурим повече пътища за студентите да навлязат в епорта и да изживеят невероятни моменти. С нетърпение очакваме да развием това партньорство през следващите месеци и години.”

Щабът на Amazon University Esports ще се ситуира в Аликанте, Испания, в офисите на GGTech Entertainment. The NUEL на своя ръка също ще получат достъп до пространството, за да създават свои собствени излъчвания.