ALEX напуска изненадващо CS:GO отбора на Vitality

ALEX, in-game лидерът на Team Vitality, е решил да напусне CS:GO отборът на организацията. Това съобщава френският сайт 1pv.fr.

Причината е, че британецът не иска повече да пътува постоянно. Програмата на тима е изключително натоварена и играчите са принудени да пътуват за лагери и турнири всеки месец. До края на май им предстоят три турнира, включително ESL One Rio Major.

Решението на капитана поставя френския отбор в трудна ситуация, тъй като в момента няма френски играчи на тази позиция, които да се състезават на най-високо ниво. Сайтът, разпространил новината, спекулира, че от отбора са се насочили към Ali “hAdji” Haïnouss, който в момента играе за LDLC.

APEX се присъедини към отбора през декември 2018 на мястото на Vincent “Happy” Schopenhauer. Това бе и първа промяна в отбора, от както организацията навлезе на CS:GO сцената.

Vitality се намират на 9-ти място в последната класация на HLTV. Отборът спечели титлата на EPICENTER в края на миналата година, но започна настоящата с неубедителни представяния на BLAST Premier Showdown и IEM Katowice.