Ублев и Шахин победители в петия кръг от sim racing сериите BULERS (видео)

Трасето в холандския град Зандвоорт привлече рекордните 20 на брой участници. Христо Ублев спечели пол-позиция благодарение на най-бързата си обиколка в квалификациите с време от 1:37.720. Ублев, който е и временният водач в генералното класиране, записа пета поредна победа в първи манш от началото на сезона в BULERS сериите (Bulgarian Electronic Racing Series). Втори остана съотборникът на Христо – Искрен Пондев, а трети Мертол Шахин.

Шампионската титла в BULERS сериите ще се реши в последния шести кръг на турнира. До момента теоретични шансове за нея имат двама пилоти – Христо Ублев и Мертол Шахин. Именно втория записа и втората си победа този сезон, по време на манш №2 на трасето в Холандия. Двамата претенденти за короната си тръгнаха от ниската земя с равен брой точки – 42. Във второто състезание Галин Петров успя да запише втори подиум за сезона, след този на Спа-Франкоршан. Третата позиция във второто състезание остана за Павел Лефтеров, за когото това е първи подиум в BULERS сериите.

В състезанието на Зандвоорт участие взе и 12 годишния Алекс Нойман, който е син на автомобилния състезател Тано Нойман. За рождения си ден тази година Алекс е получил акаунт в iRacing.com, което му дава възможност да се състезава наравно с останалите пилоти и SIM рейсъри в първия български, виртуален, пистов шампионат. Нойман младши успя да запише и точков актив от двата тура с 14 място от първия манш и 13 място във втория.

Интригата за разпределението на позициите в генералното класиране ще се реши този уикенд от 17:00 часа на трасето в Барселона. Организаторите на шампионата вече се подготвят за втори сезон, а очакванията са за още по-дълъг стартов списък предвид успеха и популярността на първия.