Турнирният режим Clash се завръща в League of Legends

Riot Games потвърдиха в Twitter, че популярният турнирен режим Clash ще се завърне в League of Legends. Clash се появи за пръв път в края на 2017 г. и оттогава има бурен график, изпълнен със забавяния и проблеми в разработката.

На 22 февруари Clash ще бъде достъпен за всички играчи* – един закупен билет осигурява достъп за целия отбор. В предишни издания на Clash, билетите струваха 990 Blue Essence или 215 RP, като билетите, закупени с RP, предложиха значително по-приятни награди за победителите в края на турнира.

* Играчите трябва да са ниво 30, с поне един завършен Summoner’s Rift на ranked и верифициран League of Legends акаунт.

Най-новата итерация на Clash режима ще внесе няколко новости във формата. Една от най-сериозните промени е в броя игри, които ще се играят – скачат от две на три. Riot също така споменават възможността за повишаване на броя на наградите, както и оптимизиране на графика на самите мачове, за да не се усещат прекалено дълги турнирите.

Отборите трябва да бъдат създадени от капитана на отбора, който от своя страна ще трябва да избере име, лого и таг за своя отбор. На отборът след това ще получи ранг в зависимост на общото ниво на играчите. Ранговете са от I до IV, като I е най-високият. Въпреки че схемата на турнира е единични елиминации, играчите могат да участват във втория турнир на 23 февруари, за да се опитат да спечелят по-добри награди.

С наближаването на турнира се очаква Riot Games да споделят още информация, свързана с режима. Предостатъчно време за отборите да харесат своите име и лого.