Трета титла за Василев от сериите Home Sweet Home Cup

Валентин “poizon” Василев спечели за трети път седмичния турнир по Counter Strike: Global Offensive Home Sweet Home Cup. Шестата седмица от надпреварата донесе нови $ 30 000 за Complexity, след като те успяха да победят на финала датчаните от Heroic.

Победата със сигурност не беше от най-лесните за тимът на Василев. На първата карта Dust 2 Complexity успяха да вземат сериозна преднина още в началото като Т и размяната на страните дойде при резултат 11:4 в тяхна полза. Когато всичко изглеждаше, че Heroic ще запишат тежка загуба, датчаните се “събудиха” при 14:4 и успяха да вземат седем от следващите осем рунда. В крайна сметка отборът на poizon успя да затвори първата карта с 16:11, a Василев бе в основата на успеха.

На Train играта бе значително по-равностойна, като Heroic дори поведе в началото с 4:1 и 7:4. Последваха силни рундове на сметката на Complexity, които успяха да обърнат и да поведат с 12:8. До края на мача играта вървеше рунд за рунд, но нервите на играчите от отбора на българина издържаха и те взеха и втората карта с 16:13, с което и титла номер 3 от сериите.

Тази седмица надпреварата ще има цели четири отбора с българско участие. Освен Complexity, ще можем да следим изявите и на Георги “SHiPZ” Григоров с неговия отбор c0ntact Gaming, Камен “bubble” Костадинов от SMASH и тимът на FATE Esports, в който се състезават само българи.

Това е и предпоследната седмица преди големия финален турнир, който ще се проведе средата на месеца.