Струва ли си новата екстра Eternal в League of legends?

Новият хит в магазина на League of legends се казва Eternals. Както винаги Riot намират иновативни начини да окрасят играта и същевременно да изкарат малко пари. Иновацията от последните дни позволява на играчите да следят своите постижения и статистики в играта. Общността на играчите е разделена в мнението си за нововъведението.

Eternals дебютира с пач 10.5 и позволява на играчите да се хвалят със своите постижения в играта като “задната ножица” на Lee Sin или “фаталния флирт” на Ари. Макар да е хубаво да имаш нещо, което да следи по-запомнящите се изпълнения на играча, наличието на цена на екстрата породи негодуванието на играчите.

И оттук въпроса – струва ли си да харчим пари за да покажем на противниците си, че сме ритнали 10 пъти някого в предишните игри?

Първо нека изясним, че Riot не задължава никого да купува пакета Eternals. Ако си от щаба на хората, за които това е ненужен разход, спокойно може да го пропуснеш и да нe подхранваш още компанията-майка. Може да отидеш и по-далеч, ако изключиш изцяло Eternals интеракциите и не ги виждаш в играта.

А сега да обсъдим и това, което дават Eternals.

One-tricks и мейновете имат възможност да се изфукат с отдадеността си към даден герой . Досега имахме възможност да спамваме само мастирито си, което не беше особено трудно да се постигне, дори и на герой, с който играете по-малко. Мастъри точките са само показател, че сте играли малко повечко с даден герой.

Сега Lee Sin main-овете могат да се изфукат, колко човека са inSec-нали. Yasuo one-триковете can могат да се изфукат, колко проектила са блокирали с windwall-a си, докато Blitzcrank злите гении могат да покажат, колко нещастни души са сграбчили и поднесли на тепсия на керито си.

Eternals окуражават играчите да разкрият истинските си възжможности с даден герой. Обикновените “starter series” Eternals, могат да се купят с Blue Essence и да следят статистики като “epic monsters killed” и “structures destroyed.” Играчите, които искат да си вдигнат статистиките ще се стараят повече да помагат при взимането на objectives и като цял тиймплея трябва да се подобри.