Старите Нинджи още го могат! GeT_RiGhT и компания подчиниха Fnatic в трилър за историята (видео)

Един от най-вълнуващите и оспорвани мачове за последните години сътвориха отбор номер 1 в момента, Fnatic и легендите от Dignitas по време на груповата фаза от квалификациите за ESL One Rio 2020, който ще е с награден фонд $ 2 000 000. Бившите играчи на първия доминантен тим в историята на CS:GO Ninjas in Pyjamas са отписвани от повечето специалисти и фенове, че могат да постигнат нов значим успех. Но това не попречи на GeT_RiGhT, friberg, f0rest и Xizt да изиграят пореден невероятен мач и то срещу старите си съперници и сънародници от Fnatic.

Dignitas успя да стигне до победата след обрати, общо четири продължения на първите две карти и изключително оспорвана трета.

На Train мачът започна много равностойно и смяната на страните дойде при 8:7 за Fnatic, които след това успяха да стигнат до преднина с 15:12. Dignitas успяха за изравнят с две обезвреждания в последните три рунда и така се стигна до първото продължение в срещата. То бе спечелено с 17:19 от flusha и компания, които поведоха с 1:0 срещу бившите играчи на NiP.

Скандално бе развитието на Overpass. Dignitas поведоха с 4:0, но бързо изгубиха преднината си до края на първата част успяха да вземат само още два рунда като CT – 9:6. Нов спечелен pistol рунд доведе нещата до 9:9, но последваха изключително силни минути за Fnatic и резултат 15:10 в тяхна полза. Точно когато изглеждаше, че нещата вървят към убедително 2:0 за най-добрия тим в света в момента си пролича, че старите нинджи не случайно бяха непобеждавани дълго време в ерата на първите CS:GO турнири. Те успяха да спечелят следващите пет рунда и да вкарат и втората карта в продължения.

Нови силни три рунда доведоха нещата до 18:15 за Fnatic, на които отново им трябваше един рунд, за да затворят срещата, но отново пропиляха три шанса – 18:18. Второто продължение даде преднина на този път на Dignitas при 21:19, но Fnatic също показаха, че могат да излязът от трудна ситуация и успяха да изравнят – 21:21 и трето продължение. В него GeT_RiGhT и съотборниците му успяха да приключат нещата в своя полза и след 25:22 се стигна до това всичко в срещата да се реши на Dust 2.

Психологическото предимство очевидно беше на страната на Dignitas, които успяха да поведат с 10:5 като Т и 14:6. Ново продължение и обрат бяха на път да станат реалност, но при 15:14 бившите нинджи успяха да дефенднат успешно mid to B пуш и да затворят мача в своя полза след 3 часа и половина игра.

Победата остави шансове за класиране на Dignitas в плейофите за Рио. Те имат 3 точки от три мача и се намират на шесто място в група А на регион Европа. Fnatic са със същия точков актив, но повече спечелени рундове и в момента заемат четвърта позиция.