Стана ясно колко често ще се провеждат League of Legends събитията Clash

След като обяви датите за следващия Clash турнир преди дни, от Riot Games дадоха повече информация и колко често ще се провеждат самите събития.

Jeremy “Brightmoon” Lee, главен продуцент на играта, коментира в Reddit, че планът на компанията е тези турнири да се провеждат всеки месец. Точните дати ще се обявяват достатъчно време преди събитията, за да имат време феновете да съберат отбор и да се подготвят.

Някой фенове са разочаровани, че Clash няма да се провежда на всеки две седмици, но от Riot не искат да рискуват турнирите да са твърде на често. Според тях, това може да доведе до разделение на потенциалните участници поради гъстия график и по-слаби опоненти във всеки от турнирите. За Riot веднъж месечно е оптимално, за да се задържи вниманието и вълнението на участниците, без те да се чувстват претоварени от събития.

Мартенското издание на надпреварата, Demacia Cup, ще се проведе на 14 и 15 март. Всеки отбор ще има гарантирани три срещи в bracket-style формат. Колкото по-напред стигнеш, толкова по-сериозни ще са наградите. За да имаш право да участваш е необходимо да имаш завършен поне Summoner’s Rift (Solo/Duo или Flex).

С по-малко от десет дни до старта, е по-добре вече да имате събран отбор и да почвате да се подготвяте.