Сингапур ще е домакин на Major Dota 2 през юни

Сингапур ще приеме нов Major турнир по Dota 2 през юни 2020, като наградният фонд ще бъде $ 1 млн. Най-добрите 16 отбора в света ще премерят сили за големия награден фонд. Организатор е One Esports, които имат подкрепата на Singapore Tourism Board (STB) и компанията за e-sports PGL.

One Esports е подразделението за електронни спортове на сингапурската организация по смесени бойни изкуства One Championship. Първото им esports събитие се проведе този октомври в Япония.

Новият турнир, който ще се проведе от 20-ти до 28-ми юни, че е последният пети Major турнир за годината, който ще дава точки за класиране за The International (TI). Очаква се, че през 2020 г. TI ще предложи през август рекордния награден фонд от $ 34 млн. Отборът, който завърши на първо място ще прибере цели $ 15 млн. от тях.

В края на тази седмица ще се проведе Dota 2 World Pro Invitational турнир в Singapore Indoor Stadium, който ще е с награден фонд от $ 500 000. Събитието също се организира от One Esports, които очакват повече от 8 000 фена да гледат мачовете на живо през събота и неделя.

9 от 12-те отбора, които ще се включат в надпреварата са бивши участници на TI. Сред тях ще бъдат шампионите от 2017-та година Team Liquid и победителите от 2015-та Evil Geniuses.

Leave a Reply

Your email address will not be published.