Проблемите между ESL и B-Site продължават с нов сблъсък в графиците

Предсезонната вражда между ESL и FACEIT се захрани с ново масло в огъня. Играчи и фенове избухват в социалните мрежи, критикувайки и двете страни за явния сблъсък на графици за квалификациите за B-Site и Rio Major.

Проблемите между ESL и FACEIT не са новост. Двата организатора на събития се състезават открай време кой ще събере най-добрите отбори по CS:GO, а сега нещата хич не изглеждат розови, когато и двете организации анонсираха квалификациите си на едни и същи дати.

Бившият играч от Cloud9 Jordan “Zellsis” Montemurro се изказа по случая в Twitter. “Zellsis” осъжда решението на B-Site да анонсират своите онлайн квалификации с награден фонд $100 000 на същите дати като квалификациите за Rio Major на ESL.

Не позволявайте на [наградния фонд] да ви разсейва от факта, че B-Site анонсира своите квалификации в същите дни като квалификациите за Major-a“, съветва играчът.

B-Site оповести своите дати осем часа след анонса на ESL, но организаторът Duncan ‘Thorin’ Shields уверява феновете, че опасенията на “Zellsis” са “фактологично неправилни”.

Анонсирахме своите дати и ESL планираха върху тях“, твърди той. И все пак, B-Site склониха да променят собствените си дати, за да избегнат сблъсъка с ESL.

Ние сме си виновни, задето вярвахме, че директната ни конкуренция ще играе по правилата“, допълва “Thorin”.

B-Site все още не са анонсирали новите си дати, а ESL за залостили и четирите уикенда на февруари с квалификации в Северна Америка и Европа.

Очаква се квалификациите за B-Site да започнат през март с 6 отбора, включително потвърдилите Dignitas, Cloud9, и MIBR.

Междувременно, ESL Rio Major ще се състои на 21 до 24 май.

Leave a Reply

Your email address will not be published.