Победа и загуба за българите на старта на квалификациите за Rio

Complexity, с българина Валентин “poizon” Василев в състава си, бяха близо до обрат срещу фаворитите от Astralis, но все пак загубиха първия си мач от квалификацията ESL One: Road to Rio – Europe.

Отборът на poizon започна двубоя с тежка загуба 16:4 на картата, която самите те избраха – Vertigo. На Nuke играта бе много равностойна, като Complexity успяха да изравнят резулатата в срещата с победа от 16:13.

Решаващата трета карта бе Train. poizon и компания успяха да платнат 10 пъти бомбата, но я защитиха успешно едва три пъти и въпреки добрата игра първата половина завърши при резултат 11:4 в полза на Astralis. Complexity все пак успяха да се върнат в мача с шест последователни рунда след размяната на страните, но силите им стигнаха само до там – 11:10. До края на двубоя датчаните дадоха само един рунд на противника си и затвориха мача с 16:11 и победа с 2:1.

В другия мач с българско участие Цветелин “CeRq” Димитров и неговия отбор Evil Geniuses надиграха категорично канадците от Orgless с 2:0 в регион Северна Америка. Срещата започна на Mirage с категорично доминация от страна на EG, които взеха първата половина с 11:4 като CT. След размяната на страните Orgless показаха добра игра, но силите им не стигнаха за обрат и картата приключи при резултат 16:13. На Inferno CeRq и неговите съотборници явно бяха вече добре загряли, тъй като дадоха само два рунда като Т на противника си преди размяната на страните и затвориха мача след това с 16:6.

Нашето момче бе в основата на победата за отбора си с 41-34, 83.3 ADR и рейтинг 1.28.

Днес българите почиват, а следващите им мачове са петък, събота и неделя.