Още един играч на Astralis спира да играе заради стрес и бърнаут

Andreas “Xyp9x” Højsleth обяви, че спира състезателна дейност, за да се погрижи за здравето си и психическото си състояние. Xyp9x, който е под номер 14 в класацията за най-добрите играчи по Counter Strike: Global Offensive за изминалата година и основна фигура в отбор номер 1 в момента, Astralis, е вторият играч от отбора, който спира да се състезава в рамките на по-малко от две седмици. Lukas “gla1ve” Rossander обяви преди десетина дни, че ще отсъства от заниманията на отбора в рамките на следващите поне три месеца, като причината е същата – стрес и бърнаут.

От Astralis веднага реагираха с временен заместник на Xyp9x., като това е бившият играч на Heroic Marco “Snappi” Pfeiffer. Очаква се Snappi да помогне на тима в следващия месец, а от юли титулярното място ще бъде заето за постоянно от друг бивш играч на Heroic – Patrick “es3tag” Hansen.

В публикуваното си изказване Andreas заявява, че стресът и прегарянето са част от всекидневието му от много месеци и е наложително да си вземе почивка.

Спортният директор в отбора Kasper Hvidt определи времето, в което идва решението на Xyp9x като “не оптимално”, като допълва, че въпреки това Astralis не могат да правят компромис със здравето и психическото състояние на играчите си.

Snappi ще направи своя дебют за отбора по време на BLAST Premier Spring Showdown Europe, който започва на 1 юни. Ще е интересно да видим колко бързо играчите ще се сработят заедно и дали Astralis ще запазят доминантната си позиция в новия състав, който е: device, dupreeh, Magisk, JUGi и Snappi.