Отказаха визи за САЩ на българите от Skade за квалификацията за FLASHPOINT

Отборът на Skade е на път да пропусне решаващата квалификация за FLASHPOINT, която трябва да се проведе в началото на март в Лос Анджелис. Един от играчите на отбора, Денислав “dennyslaw” Димитров, пусна подробности за ситуацията по-рано днес в Туитър.

От отбора са кандидатствали за визи категория B1/B2, което според служителите в посолството е причината за отказа. Те е трябвало да пуснат за категория P1, която е за атлети/състезатели. Според Денислав, сроковете за издаване на визата за спортисти са не по-кратки от 20 дни, което означава, че след спечеленото място за квалификацията, те няма как да се вмъкнат в този времеви прозорец (те спечелиха място в квалификацията 17 дни преди нейното провеждане).

От отборът се надяват организаторът на турнира да помогне в така създалата се ситуация и да се свържат с посолството, за да могат нашите момчета да вземат участие в турнира, който дава 2 места за FLASHPOINT и има награден фонд от $ 100 000.

Визовите проблеми не са рядкост в световната esports общност и това няма да първи случай играчи да не успеят да стигне навреме или да пропуснат участие в турнир.