Нов бъг в конзолния Fortnite засяга завърналия се Launch Pad

Най-новият пач на Fortnite v11.50 отново вкара Launch Pad-ове в играта, но заедно с тях се появи и нов бъг, който коства победата на мнозина.

През по-голямата част от първия сезон на Chapter 2 играчите бяха принудени да прекосяват гигантската карта “на крак”, без да използват каквито и да било методи за по-бързо придвижване. В предишни сезони имаше разнообразни превозни средства като самолети Stormwing, Baller-и и дори колички за голф.

Baller във Fortnite

В края на сезон 1 обаче Epic Games решават да се смилят над играчите и да върнат Launch Pad-овете, което отключва множество нови стилове на игра.

За жалост, покрай щастието се прокрадват и някои неприятни бъгове. Човек с никнейм PuppyScrubber17 публикува клип в reddit, който показва как, ако Launch Pad е сложен върху вече съществуващ обект, обектът не просто няма да се счупи, а и самият Launch Pad няма да изстреля играча във въздуха.

Докато разберат, че пътят за бягство не работи, играчите се превръщат в лесна мишена за врага.

Като се има предвид фактът, че Launch Pad-ът е един от малкото начини играчите да заобиколят картата бързо, грешка като тази потенциално би затрила всички приложения на “превозното средство”.

Грешката изглежда не е широко разпространена на този етап, а клипът е заснет на Xbox One X. Още със старта на Chapter 2 обаче много конзолни играчи докладват сериозни проблеми с играта.