Николов отпадна от Dota 2 турнира WePlay! Pushka League

Dota 2 турнирът WePlay! Pushka League навлезе в колуминационната си фаза, но тя донесе загуба за последния български представител в надпреварата. Alliance, с Николай “nikobaby” Николов в състава си, не успя да спечели днешния си мач срещу Team Liquid в полуфинал от Lower bracket. Нашето момче отстъпи с 2:1 в успорван двубой продължил почти два часа.

Liquid определно се представят значително по-добре сравнено с първите мачове от надпреварата, в които записаха загуби. Въпреки загубата им от Team Secret вчера, която ги прати в Lower bracket, то играта им определно впечатлява.

Alliance пък бързо заличиха доброто впечатление от груповата фаза със загубите от VP.Prodigy и днес от Liquid.

Въпреки, че тимът на Nikobaby успя да вземе първи килове, те не успяха да наложат надмощие над опонентите си, които бързо си върнаха инициативата и в крайна сметка затвориха първата среща в своя полза. Втория мач беше задължителен за Alliance, за да запазят шанса да продължат в турнира, като това и стана относително лесно. Дори с Naga Siren Liquid не успяха да осъществат успешни атаки и срещата трябваше да се реши в трети мач. След отлична игра с Templar Assassin на Maximilian ‘qojqva’ Bröcker съперниците на българина успяха да надделеят и да запишат победата на своята сметка.

Николов и неговите съотборници ще разделят едва $ 12 500 от наградния фонд, който е в размер на $ 250 000.

Следващото предизвикателство за Alliance започва след два дни, като тимът на Nikobaby ще вземе участие в AMD SAPPHIRE DOTA PIT, който е с награден фонд в размер на $ 150 000.