Малко не достигна на Василев да победи fnatic, отборът му записа пета загуба

Валентин “poizon” Василев и неговия отбор Complexity допуснаха поредна загуба по време на груповата фаза на квалификациите за ESL One Rio 2020, който ще се проведе през ноември и ще бъде с награден фонд от $ 2 000 000. Шансовете на нашето момче да продължи напред са само теоретични.

Poizon и компания отстъпиха с 2:0 от fnatic в много оспорван мач срещу един от най-добрите отбори в света и само малшанс спряха българинът да запише втори успех в надпреварата.

Nuke беше първата карта от мача, на която Василев записа 17 фрага с AWP и впечатли с представянето си завършвайки с 26-18 и 1.49 рейтинг. Това, обаче, не беше достатъчно за неговия отбор за вземе картата и fnatic записаха 16:14 в тяхна полза.

На Inferno poizon беше неутрализиран от противниците си и не успя да повтори доброто си представяне от Nuke. Fnatic успяха да поведат с 14:9, но Complexity изравниха и дори поведоха с 15:14. Шведите вкараха мача в продължения, които в крайна сметка спечелиха с 19:16.

Fnatic в момента се намират на трета позиция с 9 точки в група A в регион Европа. С толкова са и отборите на Heretics, ENCE и Vitality, като тези четири отбора ще се борят за две места в плейофите. Сигурно участници в следващата фаза са NiP и Astralis, които имат по 15 точки. Последните в групата са легендите от Dignitas и тимът на Василев с по 3 точки.