Ламборгини стартира собствен sim racing шампионат

Италианският производител на луксозни автомобили Ламборгини обяви старта на свой собствен sim racing шампионат. След началото на пандемията електронните спортове отбелязват изключителен ръст в интереса към себе си, като състезанията с коли не остават по-назад. Това е и причината от Ламборгини да направят партньорство с Assetto Corsa Competizione, чийто състезателен софтуер освен за развлечение и игра е ползван и като част от подготовката на автомобилни състезатели.

Еспортс състезанието ще постави пилотите зад волана на Lamborghini Huracán GT3 EVO – трикратен победител от Daytona 24 Hours. Между 7 юни и 2 август ще се проведат 5 състезания, а квалификациите за тях ще бъдат в седмицата преди това. Финалът на надпреварата ще пренесе 12-те най-добри sim racing пилоти на реална писта, която се намира в централата на производителя в Италия. От тях тримата най-добри ще спечелят тридневен ол-инклузив VIP пакет и специална обиколка в централата на Ламборгини. Там те ще могат да тестват специален R&D симулатор, който се използва за виртуални тестове на последните и бъдещите модели на компанията, а също и да се включат в тренировка с официалните пилоти на Lamborghini Squadra Corse.

“Sim racing e един от най-бързо растящите сектори в електронните спортове”, заяви Stefano Domenicali, изпълнителен директор на Ламборгини. “Младите отдават все по-голямо значение и отделят все повече внимание на еспортс. Това е възможност за нас да комбинираме тръпката от виртуалното състезание с колите на Ламборгини и нашата състезателна дейност.”