Какво трябва да знаем за IEM Katowice CSGO?

Едно от най-големите събития в Counter-Strike: Global Offensive календара, IEM Katowice, е точно зад ъгъла и някои ключови подробности вече са разкрити.

Когато става въпрос за CSGO събития, малцина са толкова популярни, колкото ежегодния турнир в Катовице, където най-добрите в света се бият за някои от най-големите наградни фондове.

Тази година IEM Katowice е домакин на първото по рода си ESL Pro Tour Masters Championship LAN събитие, което е част от новата състезателна поредица на ESL. Отборите не само ще си осигурят парична награда, но и жизненоважни точки, за да гарантират квалификация до ESL One Cologne – друг Masters Championship.

IEM Katowice стартира на 24 февруари и ще донесе почти цяла седмица вълнуващ CS:GO екшън, тъй като завършва с голям финал в Spodek Arena на 1 март.

Първите четири дни от събитието ще бъдат посветени на груповата фаза, докато плейофите ще се играят в останалите три, което ще даде на феновете и играчите достатъчно време за почивка между мачовете.

График и формат


IEM Katowice ще се играе в стандартен формат за Counter-Strike, като групите с двойни елиминации водят в плейофна група с една елиминация.

Ще има две групи от осем отбора, сортирани по новия ESL CS:GO World Ranking в битки с формат Best-of-3. Победителите от всяка група ще продължат направо към полуфиналите, докато втория и третия отбор от всяка група ще премине към четвъртфиналите. Чак големият финал ще бъде във формат Best-of-5.

Групи


IEM Катовице ще представи две изключително конкурентни групи, които са почти невъзможни за прогнозиране. Група A включва топ отбори като Astralis, Team Vitality и FaZe Clan.


Междувременно група B се състои от звездите на Северна Америка Team Liquid и Evil Geniuses, както и впечатляващия отбор Mousesports.