Истински спектакъл и победи за Шахин и Ублев в sim racing сериите BULERS (видео)

Христо Ублев записа пета победа от началото на сезона в сериите BULERS (Bulgarian Electronic Racing Series). Той завъртя и най-бързата обиколка по време на квалификациите, спирайки хронометрите на 1:17.863 и по този начин си спечели първа стартова решетка за първия манш. В състезанието участваха 17 сим-рейсъри, като за пърив път от старта на българския, виртуален, пистов шампионат зрителите гледаха надпревара на изкуствено осветление. За разлика от третия кръг (Спа-Франкоршамп) и въпреки особеностите на трасето в Северна Каролина, инциденти между два или повече състезателни автомобила нямаше. Нещо повече, повече от половината пилоти получиха по 3 бонус точки за чисто каране (без инциденти), което показва голямо израстване на всички участници в лигата.

В продължение на 16 обиколки (от старта до финала), Ублев не изпусна лидерската позиция в колоната и пръв премина през карирания флаг. На 4.872 секунди зад него финишира Даниел Марков, за когото това е първи подиум в BULERS шампионата. Трети остана един от най-постоянните състезатели в сериите – Мертол Шахин.

Именно Шахин спечели втория манш от надпреварата и първата си победа в BULERS на пистата Charlotte Motor Speedway, Северна Каролина (САЩ). По традиция пилотите потеглят с обърната стартова решетка до десета позиция от първото състезание, което е предпоставка за много повече битки и изпреварвания.

Лидерската позиция в колоната беше ротирана между цели пет пилота (Румен Петков, Стефан Цанков, Павел Лефтеров, Христо Ублев и Мертол Шахин), а изпреварвания се случваха от първата до последната обиколка. Зрелищна борба за всеки сантиметър от пистата, съчетан с джентълменско поведение от всеки един от участниците превърна 16-те обиколки на Charlotte Motor Speedway в истински спектакъл за зрителите.

След драматична размяна на позиции, серия от грешки на почти всички от пилотите най-големият печаливш стана Мертол Шахин. За него това е първа победа от началото на BULERS шампионата. Втори на 4.312 секунди зад лидера, се нареди Даниел Марков. Дани копира представянето си първия манш и с две втори места в четвъртия кръг направи сериозен прогрес в генералното класиране за сезона. Трети старт-финала пресече съотборникът на Марков – Георги Райчев, за когото това е първи подиум в лигата.

Победителят от първия манш – Христо Ублев, имаше проблеми във второто състезание и финишира на 13 позиция. Серия завъртания, повреден автомобил и питстоп го лишиха от добър точков актив след четвъртия кръг. Двата подиума на Шахин върнаха интригата за титлата в BULERS сериите, два кръга преди края на шампионата. Искрен Пондев се изкачи на трето място в генералното подреждане на 31 точки зад Мертол и само 1 точка преднина пред Георги Димитров.

Гледайте запис от тренировките, квалификацията и двата състезателни манша от четвъртия кръг на BULERS.