Започват континенталните плейофи на CS:GO турнира BLAST Premier

Груповата фаза на Blast Premier Spring Showdown достигна края си, а отборите в Америка и Европа продължават своята борба в плейофите, във формат best-of-three.

Европейските състави  ще се надпреварват не само за лъвския пай от $ 182 500, но целта на всеки от тях ще бъде да попадане в топ 3, което гарантира сигурно място на Blast Premier Spring Europe Finals (турнир с наградeн фонд $ 1 500 000).

В груповата фаза отпаднаха аутсайдерите sAw от Португалия и Virtus.pro от Източна Европа. В турнира продължават осем състава, като сред тях се открояват имената на NiP, fnatic, ENCE, Vitality, Astralis, Mad Lions, mousesports и Dignitas. Само три от тези организации ще имат възможността да участват на финалния турнир, където ги очакват още петима претенденти начело с Natus Vincere. Руско-украйнския микс оглави световната ранглиста от 1 юни.

В северноамериканската дивизия видяхме да се състезават общо осем отбора, шест от които продължават днес в плейофите. Бразилските Furia и MiBR ще се борят срещу останалите 4 най-добри отбора в Северна Америка, като директно на полуфиналите се намират EG начело с звездния снайперист Цветелин “CeRq” Димитров. Българинът трябва да изведе отбора си до една победа в следващите два мача, за да подсигури участието им в топ 3, което е необходимо, за да се класират за финалния турнир.

В групите в Америка отпаднаха Chaos водени от steel и австралийците от 100 Тhieves – и двата отбора не можаха да запишат победа в нито един от изиграните 3 мача.

Плейофите започнаха днес в 13:30 българско време с мачовете от Европа и ще продължат до след полунощ.