Двама българи на полуфиналите на Home Sweet Home Cup 3, poizon с победа над Dignitas

Камен “bubble” Костадинов и Валентин “poizon” Василев достигнаха полуфиналите на Counter Strike: Global Offensive турнира Home Sweet Home Cup 3. Срещите ще е изиграят днес, а място на финала гарантира $ 10 000 от наградния фонд. Първото място ще донесе $ 40 000 на победителя.

Complexity с poizon не срещнаха особена съпротива в мача си срещу унгарците от Salamander. Първата карта Nuke приключи при резултат 16:4, а втората Mirage – 16:9. Василев бе номер едно в отбора си по няколко показателя – най-много фрагове (47) и най-висок ADR (109.3). В полуфинала Complexity ще срещне Endpoint и не би трябвало да има проблем да достигне финал в надпреварата.

В другия четвъртфинал от надпреварата с българско участие SMASH също не се затрудниха да запишат победа срещу тимът на AGO. bubble и компания дадоха на съперниците си шест рунда на Dust 2 и само три на Mirage. Експресната победа класира Костадинов на полуфинал, в който тимът му ще се изправи срещу немците от BIG, които са 16-ти в света в последната класация на HLTV.

В друг мач от деня Complexity се наложи над Dignitas с 2:0 в последна среща от груповата фаза на квалификациите за ESL One Rio, който ще се проведе ноември и ще бъде с награден фонд в размер на $ 2 000 000. Това бе едва втора победа за тимът на poizon и те приключват на седма позиция с 6 точки. Василев и компания изоставаха на няколко пъти в резултата по време на първата карта Train и трябваше да бъдат изиграни четири продължения, за да бъде определен победител. Шведите така и не успяваха да спечелят решаващия последен рунд при 15:11 и 21:18, което позволи на Complexity да обърне резултата и да вземе картата с 28:24. На Dust 2 отборът на българина поведе още в началото и размяната на страните дойде при 11:4. До края на срещата Complexity не допуснаха грешка и успяха да затворят мача с 16:11.