Василев и Костадинов се класираха за четвъртфиналите на Home Sweet Home Cup 3

Изиграха се “българските” мачовете от група C на Counter Strike: Global Offensive турнирът Home Sweet Home Cup 3, който е с награден фонд от $ 40 000. Освен изцяло съставения от българи отбор на FATE, в групата са още Complexity с Валентин “poizon” Василев и SMASH с Камен “bubble” Костадинов.

В първите мачове за деня FATE загуби от Nordavind с 16:2 на Inferno, а SMASH се наложи над Complexity в оспорван мач с 16:13 на Mirage. Bubble показа много стабилна игра и приключи с най-добри показатели за своя отбор – 23-17, ADR 82.0 и рейтинг от 1.19.

Последва мач между победителите вече във формат 2 от 3. Първата битка на Overpass мина през три продължения преди SMASH да се наложи с 25:22. Нов успорван двубой на Mirage приключи с 16:14 в полза на Nordavind. На решаваща карта Inferno Denis “grux” Gutaj от SMASH бе над всички и изведе отбора си до победа с 16:4 и участие в четвъртфиналите на турнира. Шведът записа 26-8, ADR 118.4 и рейтинг от 1.99.

В мачът между загубилите първите срещи се изправиха Complexity и FATE. Тимът на poizon този път не остави шанс на съперниците си и затвори и двете карти с 16:5, като по този начин си спечели още един шанс да се класира в следващата фаза на надпреварата.

В решителната среща срещу Nordavind Complexity също записа лесна и категорична победа, с която се класира на четвъртфиналите. На Train тимът на Василев даде четири рунда на съперниците си, а на Mirage пет.

Днес другият български представител SKADE ще играе своите мачове от група D на турнира, които ще определят последните два отбора, които ще продължат напред във фазата на директните елиминации. Самите четвъртфинали ще се проведат тази събота.