Валентин Василев спечели CS:GO турнира Home Sweet Home Cup 3

Валентин “poizon” Василев и неговият отбор Complexity спечелиха Counter Strike: Global Offensive турнира Home Sweet Home Cup 3. Отборът на българина надделя над немците от BIG с 2:1 във финала на надпреварата. Срещата беше изключително оспорвана като първите две карти минаха през продължения, а победата донесе и $ 30 000 на отбора. BIG успяха да се класират за финалния мач, след като по-рано през деня успяха да победят с 2:1 тима на Камен “bubble” Костадинов SMASH. Complexity пък се наложиха лесно над Endpoint с 2:0

На Inferno BIG поведоха рано в резултата с 6:2 и 9:6 като CT, но след размяната на страните Complexity обърнаха до 15:13. Немците се добраха до равенство, което бе спечелено с 4:1 от тима на Василев. На Nuke играта бе още по-равностойна, като резултатът вървеше рунд за рунд. BIG взеха лека преднина в края, но тя не им бе достатъчна и Complexity вкараха мача във второ продължение. То отиде в сметката на BIG и така резултатът в срещата бе изравнен.

На Dust 2 poizon и компания успяха да вземат нещата под свои контрол още от самото начало и поведоха с 9:3 и 10:5. След смяната на страните Complexity не изпусна инициативата и успя да затвори мача с 16:10, с което да си донесе титлата от третата седмица на надпреварата.

Poizon завърши надпреварата с +70 K-D разлика и рейтинг от 1.26. На първо място в класацията на играчите е съотборникът на Василев Kristian “k0nfig” Wienecke с +95 K-D разлика и 1.48 рейтинг.