Българите от FATE се класираха за полуфинала на OGA Counter PIT

FATE Esports победи полския PACT с 2:0 в четвъртфинал в горната половина на таблицата по време на силния CS:GO турнир OGA Counter PIT Season 7 с награден фонд от $ 15 000.

На полуфинала нашите момчета ще се изправят срещу Copenhagen Flames утре, 20 февруари, от 21:00 часа. Срещата може да гледате на живо през официалния Twitch канал на турнира.

FATE избраха за първа карта Overpass, като играта вървеше относително равностойно до самия край, когато нашите затвориха двубоя с пет последователни рунда за финалното 12:16 (6:9 при смяната на страните.)

Втората карта беше Inferno. FATE поведе с 2:3 рунда като Т, но до смяната на страните успя да вземе само още един рунд за 11:4. Българите показаха здрави нерви и успяха да обърнат резултата и да дадат само 3 рунда на поляците за крайното 14:16 в наша ползва.

KalubeR завърши мача с 52-38, ADR 83.6 и рейтинг от 1.27. За PACT най-добре се представи Goofy с 49-43, ADR 89.9 и рейтинг от 1.16.

Любопитно е, че в тази среща трябваше да бъде изцяло български сблъсък, но след като SKADE се класираха за глобалната квалификация за FLASHPOINT в Лос Анджелис, се отказаха от участие в този турнир, за да имат време за подготовка и подсигуряване на визите.


Стани част от екипа на EsportsGo!

Знаеш всичко за любимата ти игра? Електронните спортове са твоя страст? Искаш да допринесеш за развитието им в България?

Ако искаш да помагаш със съдържанието на сайта, да пишеш новини, да взимаш интервюта от играчите и хората, които са част от общността, изпрати ни e-mail на office@esportsgo.bg